Керуючий єпархією взяв участь у відзначенні 1031-ї річниці Хрещення Київської Русі

Служіння архієрея

28 липня Православна Церква вшановує пам’ять святого рівноапостольного князя Володимира, Собор Київських Святих та відзначає 1031-річчя Хрещення Руси-України.

Напередодні свята, 27 липня, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр співслужив Блаженнійшому Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію за святковою всенічною в кафедральному храмі Православної Церкви України – Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі. Його Блаженству також співслужив єпископат та духовенство зі всієї України, представники Вселенської Патріархії.

У день свята митрополит Олександр співслужив Митрополиту Епіфанію за Божественною літургією у священному для православних вірних місці, прадавньому осередку Київської Митрополії – храмі Святої Софії, основу якого заклав святий князь Володимир, а довершив його син – благовірний князь Ярослав Мудрий.

Його Блаженству співслужив єпископат Православної Церкви України, митрополит Гальський Емануїл з делегацією від Константинопольської Церкви та особисто від Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія, Високопреосвященнійший митрополит Іоан зі співслужителями з Православної Церкви Греції та духовенство з усієї України. За богослужінням також молилася численна кількість прочан зі всіх куточків України.

Після завершення богослужіння відбувся перший після об’єднання Український хресний хід від святої Софії Київської до пам’ятника святому рівноапостольному князю Володимиру, а також молебень і молитва за Україну.

Урочиста процесія пронесла вулицями Києва чудотворні святині: частинку Древа Хреста Господнього та мощі святого апостола Андрія Первозваного, які напередодні прибули до столиці.

На завершення молебня Митрополит Епіфаній подякував присутнім за спільну молитву та зазначив, що радість і посмішки на обличчі засвідчують єдність тих, хто долучився до святкувань.

 

За матеріалами Офіційного сайту ПЦУ

Перегляди: 872
Друк