У день пам’яті св. Марії Магдалини керуючий єпархією спіслужив Предстоятелю у Михайлівському Золотоверхому соборі

Служіння архієрея

4 серпня, в день пам’яті святої рівноапостольної Марії Магдалини, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив Божественну літургію у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі м. Києва.

Його Блаженству співслужили митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Васильківський Лаврентій, єпископ Білогородський Іоан, єпископ Фастівський Володимир, єпископ Шепетівський Адріан, єпископ Луганський і Старобільський Афанасій, екзарх Вселенського Патріарха архімандрит Михаїл, братія монастиря та духовенства з Києва й інших регіонів.

Після відправи Його Блаженство відслужив молебень перед іконою з частиною мощей святої рівноапостольної Марії Магдалини, яку доставили до Києва напередодні ввечері.

На завершення відправи Предстоятель помісної Української Православної Церкви звернувся до присутніх зі словом проповіді. Блаженнійший владика, зокрема, розповів про життя й духовний подвиг рівноапостольної Марії Магдалини та вказав на приклад її віри, який ми маємо унаслідувати.

«Сьогодні ми маємо можливість приклонитися перед іконою святої Марії Магдалини, яка написана на Святій Горі Афон, в монастирі Симонопетра, і в яку вкладена частина нетлінних її мощей. Отож, у своїх молитвах звернімося до рівноапостольної Марії Магдалини, щоб вона укріпляла нас у вірі, щоб ми були добрими учнями Христовими й не сходили з праведного шляху спасіння», – підсумував Його Блаженство.

Чудотворна ікона святої Марії Магдалини перебуватиме у кафедральному Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі до 9 серпня.

За матеріалами прес-служби Київської Митрополії ПЦУ

Перегляди: 1062
Друк