Керуючий єпархією взяв участь у святкуванні Собору Вінницьких святих

Служіння архієрея

14 вересня Церква відзначає Собор Вінницьких святих, пам’ять святого преподобного Симеона Стовпника, а також святкує церковне новоліття.

На запрошення митрополита Вінницького і Барського Симеона участь у святі взяв митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

Блаженнійший Митрополит Епіфаній звершив Божественну літургію на території Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці. Йому співслужили: митрополити Львівський Макарій, Вінницький і Барський Симеон, Вінницький і Брацлавський Роман, Кам’янець Подільський і Хмельницький Антоній, Львівський і Сокальський Димитрій, Черкаський і Чигиринський Іоан, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископи Вінницький і Тульчинський Михаїл, Полтавський і Кременчуцький Федір, Рівненський і Острозький Іларіон, Чернігівський і Ніжинський Євстратій, Чернівецький і Хотинський Герман, Вишгородський Агапіт, єпископи Володимир-Волинський і Турійський Матфей, Шепетівський Адріан, Житомирський і Овруцький Паїсій, місцеве та запрошене духовенство.

Предстоятель відслужив заупокійну літію за упокій Блаженнійшого Митрополита Володимира (Сабодана; +2014), митрополита Вінницького і Могилев-Подільського Макарія (Свистуна; +2007), приснопам’ятних пастирів Вінницької єпархії, а також за захисників Батьківщини, що життя своє віддали за волю і незалежність України.

Після завершення богослужіння Предстоятель привітав вінницьку паству зі святом святих Вінницької землі, а митрополита Симеона з Днем тезоіменитства і подарував йому архієрейський посох та квіти. За заслуги перед Православною Церквою України та побожним народом Митрополит Епіфаній нагородив владику Симеона орденом святого архістратига Михаїла I ступеня.

Привітав Вінницького архіпастиря і митрополит Олександр.

Перед початком відправи Його Блаженство очолив молебень з нагоди Дня Вінниці.

“Щойно ми подякували Господу за всі ті благодіяння, яких Він сподобив нас упродовж останнього часу та всього життя. Так належить християнам, святкуючи певні урочисті події, найперше – дякувати Богові. Святкування Дня прекрасного міста Вінниці ми розпочинаємо з молитви і подяки Богові та просимо, щоб Він і надалі так щедро благодіяв та благословляв нас. Вінниця – зразкове місто для інших міст нашої української держави. Вона має багато небесних покровителів і сьогодні символічно ми також відзначаємо пам’ять і небесних покровителів не лише цього міста, але й загалом Подільського краю. Бажаю владі мудрості та натхнення Святого Духа, бо багато залежить від очільників, яких Господь ставить ніби світильник для того, щоб вони творили добро”, – сказав Митрополит Епіфаній.

 

За матеріалами Прес-служби Київської Митрополії

Перегляди: 927
Друк