На Різдво Пресвятої Богородиці митрополит Олександр очолив престольне свято Софії Київської

Служіння архієрея

21 вересня Православна Церква святкує Різдво Пресвятої Богородиці та вшановує ікону Божої Матері Софії-Премудрості Божої. В цей день протягом століть престольне свято відзначає Київський Софійський собор, названий саме на честь цього образу.

З цієї нагоди, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Єпіфанія, у трапезному храмі Софії Київської в ім’я святого благовірного князя Ярослава Мудрого Божественну літургію очолив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр. Високопреосвященнішому владиці співслужили: настоятель протоієрей Петро Ландвинтович, клірики храму протоієрей Георгій Коваленко, священики Іван Сидор та Михайло Альмес, а також клірики Переяславсько-Вишневської єпархії.

Наприкінці богослужіння владика Олександр привітав духовенство та громаду зі святом, та на згадку про спільну молитву та Євхаристійне спілкування подарував ікону батьків Діви Марії - святих праотців Іоакима та Анни з часткою чесних мощів святої праведної Анни. Святі праотці Священним Синодом Православної Церкви України визначені покровителями сім`ї. Пам`ять їх із належним молебним піснеспівом звершується на другий день після свята Різдва Пресвятої Богородиці.

Після відправи усі разом пройшли Хресною ходою навколо Софійського собору.

Перегляди: 1346
Друк