РІВНЕ. Керуючий єпархією співслужив Предстоятелю за Літургією у Покровському соборі міста

Служіння архієрея

РІВНЕ. Керуючий єпархією співслужив Предстоятелю за Літургією у Покровському соборі міста

14 жовтня в день свята Покрову Пресвятої Богородиці та в День захисника України Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію у Покровському кафедральному соборі м. Рівне.

Його Блаженству співслужили: митрополити Вінницький і Барський Симеон, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископи Вінницький і Тульчинський Михаїл, Рівненський і Острозький Іларіон, єпископи Володимир-Волинський і Турійський Матфей, Житомирський і Овруцький Паїсій, запрошене та місцеве духовенство.

За богослужінням молилися представники місцевої влади та численна кількість вірян.

Після прочитання Євангелія Митрополит Епіфаній звернувся до парафіян із першосвятительським словом: «В цей величний день, коли ми з вами зібралися в цьому чудовому кафедральному соборі, який сьогодні святкує своє престольне свято на честь Покрови Божої Матері, і надалі звертаймося у своїх молитвах до Неї, бо Вона справді чує їх і виконує на благо, а ми як добрі діти дякуватимемо Їй і взиватимемо до Неї: «Радуйся, радосте наша, покрий нас від усякого зла чесним Твоїм омофором».

За Богослужінням Предстоятель молився за захисників Батьківщини, які віддали життя своє за волю і незалежність України, а наприкінці богослужіння Його Блаженство посмертно відзначив медалями за жертовність і любов до України захисників Васюка Олександра, Томіліна Володимира, Козачонока Дмитра, Левчука Сергія, Оверчука Дмитра, Шолудька Сергія, Палічука Руслана, Голубєва Сергія.

Прес-служба Київської Митрополії ПЦУ

Перегляди: 926
Друк