ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Митрополит Олександр взяв участь у відзначенні престольного свята собору Всіх святих Землі Української

21 червня, на запрошення керуючого Хмельницькою єпархією митрополита Хмельницького і Кам’янець-Подільського Антонія, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр взяв участь у молитовному відзначенні престольного свята собору Всіх святих землі Української м. Хмельницького.

У другу Неділю після П'ятидесятниці, Православна Церква України вшановує пам'ять Всіх святих Землі Української. У місті Хмельницькому це подвійне свято, адже саме цього дня святкується храмове свято парафія Всіх Святих Землі Української, що у мікрорайоні Південно-Західний.

На урочистості прибули Преосвящені архієреї з інших єпархій щоб розділити радість храмового свята. Відправу Божественної літругії очолив  митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Антоній у співслужінні митрополита Переяславського і Вишневського Олександра, архиєпископів Чернівецького і Хотинського  Германа та Тернопільського і Кременецького Нестора, єпископа Дунаєвецького Марка, а також духовенства Хмельницької та інших єпархій Православної Церкви України.

Після євангельського читання зі словом проповіді до вірних, звернувся архиєпископ Герман,  в якому розкрив суть та історію свята.

За молитовну згадку митрополит Олександр подарував громаді храму образ священномученика Фадея, архієпископа Володимир-Волинського і Тверського, з часткою мощів.

Святкове богослужіння закінчилося уставним многоліттям.