ЛЬВІВЩИНА. Митрополит Олександр взяв участь у відзначенні престольного свята Петро-Павлівської церкви у Жовкві

Служіння архієрея

На запрошення настоятеля архімандрита Маркіяна (Каюмова) митрополит Переяславський і Вишневський Олександр взяв участь у святкових богослужіннях з нагоди престольного свята храму в ім’я святих апостолів Петра та Павла у місті Жовкві, Львівської області.

12 липня, в день пам`яті первоверховних апостолів Петра та Павла, Божественну літургію очолив митрополит Львівський і Сокальський Димитрій у співслужінні митрополита Переяславського і Вишневського Олександра, єпископа Володимир-Волинського і Турійського Матфея, секретаря Львівської єпархії протоієрея Володимира Бачинського, настоятеля храму архімандрита Маркіяна (Каюмова), духовенства Православної Церкви України.

Завершилася відправа традиційним славленням перед образом апостолів Петра та Павла.

Наприкінці митрополит Димитрій привітав отця-настоятеля Маркіана (Каюмова) з 30-річчям від дня народження та передав нагороду від Предстоятетеля Православної Церкви України Блаженнішого Митрополита Епіфанія - орден святителя Миколая Чудотворця. Митрополит Олександр в своєму слові пригадав, як свого часу отець Маркіян, будучи студентом Київських духовних шкіл, ніс послух у приснопоминаємого Блаженнішого Митрополита Володимира. На молитовну згадку про ті роки владика Олександр подарував йому наперсний хрест Владики Володимира.

Напередодні, 11 липня, митрополит Олександр, з благословення керуючого єпархією, очолив у Петро-Павлівській церкві святкову всеношну.

***

Храм в ім’я святих апостолів Петра та Павла у місті Жовкві збудували у 1991-93 роках (архітектор Олесь Ярема). У 1999-2001 роках тривало оздоблення храму під керівництвом художника Богдана Балицького. У 2007 році поблизу церкви збудували дзвіницю. У грудні 2018 року парафія одноголосно перейшла до Православної Церкви України.

Перегляди: 688
Друк