ХАРКІВЩИНА. Митрополит Олександр взяв участь в освяченні Предтоятелем нового храму в ім’я св. Миколая Чудотворця у с. Бугаївка

Служіння архієрея

24 липня, у день пам’яті рівноапостольної княгині Ольги, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній освятив новозбудований храм в ім’я святителя Миколая Чудотворця села Бугаївка Вовчанського району та звершив у ньому першу Божественну літургію.

Предстоятелю Української Православної Церкви співслужили: митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископи Харківський і Ізюмський Афанасій, Дніпровський і Криворізький Симеон, Вишгородський Агапіт, єпископи Луганський і Старобільський Афанасій, Харківський і Богодухівський Митрофан, Запорізький і Мелітопольський Фотій, настоятель храму священик Омельян Яворський та місцеве духовенство.

За богослужінням лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).

Наприкінці відправи Митрополит Епіфаній звернувся до присутніх з першосвятительським словом проповіді: «Сьогодні день великої радості з нагоди спільного освячення цього прекрасного храму. В цей день Церква відзначає пам‘ять святої рівноапостольної княгині Ольги, вона будувала храми і її славний онук – святий Володимир Великий – ще більше займався будівництвом церков. Як бачимо, зараз ми продовжуємо цю традицію наших предків і вгодну Богові справу», - підсумував Його Блаженство.

***
Того ж дня митрополит Олександр відвідав Свято-Благовіщенський кафедральний собор м. Харкова, де молитовно вклонився мощам святителя Афанасія, Патріарха Константинопольського і Лубенського, чудотворця.

З використанням матеріалів прес-служби Київської Митрополії

Перегляди: 714
Друк