Керуючий єпархією взяв участь у святкуванні престольного свята Свято-Покровського кафедрального собору м. Рівне

Служіння архієрея

13 жовтня, напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці, у Свято-Покровському кафедральному соборі м. Рівне було звершено урочисте Всенічне бдіння, яке очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Владиці Симеону співслужили митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, старший священик кафедрального храму протоієрей Роман Довбета, клірики собору, Рівненської єпархії та гості у священному сані.

14 жовтня, в день свята Покрови Пресвятої Богородиці, у Покровському соборі м. Рівне  була звершена Божественна літургія.

Після богослужіння архієпископ Іларіон поздоровив усіх зі святом Покрови та подякував архіпастирям за спільну молитву в день престольного свята кафедрального собору. Зокрема, митрополиту Олександру, як уродженцю Рівненської землі, владика склав подяку за підтримку Свято-Воскресенської парафії у місті Корець та Рівненської єпархії.

***

Свято-Покровський собор є окрасою міста та проглядається з усіх його сторін. Наріжний камінь храму було закладено у 1990 році. Будівництво тривало майже десять років і завершилося урочистим освяченням 2001 року. Собор зведено в українському стилі. До речі, він є одним з найбільших храмів України: його довжина - 51 м, ширина - 42 м, висота — 55 м. Нижній та верхній храми собору вміщують понад 3 тисячі парафіян кожен.

Перегляди: 663
Друк