БУКОВИНА. Митрополит Олександр взяв участь у відзначенні престольного свята кафедрального собору св. Параскеви у Чернівцях

26 жовтня, напередодні дня пам’яті преподобної Параскеви Сербської, на запрошення митрополита Чернівецького і Буковинського Данила, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відвідав Чернівецько-Буковинську єпархію Православної Церкви України.

У кафедральному соборі в ім’я преподобної Параскеви Сербської м. Чернівці святкову всеношну очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон. Його Високопреосвященству співслужили митрополити: Чернівецький і Буковинський Данило, Вінницький і Брацлавський Роман, Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископ Чернівецький і Хотинський Герман, єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло, а також місцеве духовенство.

Собор святої Параскеви Сербської — один з найгарніших і найдавніших мурованих храмів Чернівців. Його будівництво тривало у 1844-1862 роках. У радянський час церкву було закрито – у ній розміщувався склад, а потім шаховий клуб. При цьому всі фрески на стінах були знищені та замальовані. Споруду повернули віруючим у роки перебудови, а з 1992 року церква є кафедральним собором.