БУКОВИНА. Митрополит Олександр взяв участь у богослужінні в Трисвятительській церкві м. Чернівці

Служіння архієрея

27 жовтня, у день пам'яті преподобної Параскеви Сербської, на запрошення архієпископа Чернівецького і Хотинського Германа, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр взяв участь у богослужінні в храмі на честь святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоана Золотоустого при Чернівецькому національному університеті ім. Юрія Федьковича.

Трисвятительська церква зведена у 1867-1882 роках як частина архітектурного ансамблю Резиденції митрополитів Буковини і Далмації. Храм виконував функції семінарської церкви - його обслуговували студенти-богослови та їх викладачі-наставники. За радянської доби у храмі розмістили обчислювальний центр університету, а потім тут функціонував історико-культурний центр. Ректорат університету доклав усіх зусиль для збереження святині, тому вона дійшла до наших днів майже неушкодженою. З 1963 року храм є  пам'яткою архітектури національного значення, а 2011 року його включили до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Божественну літургію очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон, якому співслужили митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископ Чернівецький і Хотинський Герман, єпископ Тернопільський і Бучацький Тихон та місцеве духовенство.

Після богослужіння владика Олександр привітав архієпископа Германа з Днем народження та побажав йому Божої допомоги в архіпастирських трудах на благо Церкви Христової.

Перегляди: 502
Друк