Митрополит Олександр взяв участь у відзначенні престольного свята собору Різдва Христового у Володимир-Волинському

8 січня, на другий день свята Різдва Христового, коли Церква відзначає Собор Пресвятої Богородиці, у місті Володимир-Волинському відзначили престольне свято кафедрального собору на честь Різдва Христового

На запрошення єпископа Володимир-Волинського і Турійського Матфея участь у святкуванні взяв митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, який співслужив за Божественною літургією митрополиту Львівському і Сокальському Димитрію. Високопреосвященнішим митрополитам співслужили: архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, єпископ Житомирський і Овруцький Паісій.

***

Собор Різдва Христового – одна з найяскравіших церков древнього Володимира-Волинського. Будівництво храму розпочали в 1755 році. У 1960-х роках радянська влада планувала підірвати собор, але від знищення його врятували навколишні житлові будинки, адже вибухова хвиля зруйнувала б не тільки храм, а й усе навколо. 1991 року, з початком Незалежності України, церкву передали православній громаді, і відтоді розпочалось її відродження. З 2002 року при соборі діє монастир.