РІВНЕ. Митрополит Олександр звершив Літургію у Свято-Воскресенському соборі міста

РІВНЕ. Митрополит Олександр звершив Літургію у Свято-Воскресенському соборі міста

29 квітня, у Світлу п’ятницю, свято ікони Божої Матері “Живоноснe Джeрeло”, з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр очолив Божественну літургію у Свято-Воскресенському соборі міста Рівне.

Під час богослужіння пролунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.

Після відправи митрополит Олександр разом з духівництвом відправив чин малого освячення води, який за церковним уставом звершується цього дня.

Наприкінці архіпастир привітав вірян зі святом Воскресіння Христового, що триває, та благословив усіх присутніх.

«Нехай Господь, почувши молитви Своєї Матері, нашої спільної Матері – Пресвятої Діви Богородиці, почує наші благання про найшвидше переможне закінчення війни, яка нас спіткала, нехай Господь і Божа Мати завжди будуть з нами. Не ми почали цю війну, не ми до когось прийшли, але дуже просимо у Бога, щоби Він дав мир нашій державі й кожному з нас, бо без миру ми не можемо ні жити, ні трудитися, ні робити чогось доброго», - сказав владика.

 

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!