ВОЛИНЬ. Митрополит Олександр відвідав ставропігійну парафію святих Кирила і Мефодія у Нововолинську

ВОЛИНЬ. Митрополит Олександр відвідав ставропігійну парафію святих Кирила і Мефодія у Нововолинську

Новозбудований храм ім'я святих рівноапостольних Кирила і Мефодія у місті Нововолинськ Володимир-Волинського району Волинської області було освячено 25 вересня 2016 року. 10 квітня 2022 року парафія прийняла рішення про приєднання до Православної Церкви України з Української Православної Церкви (у єднанні з Московським Патріархатом). Вона має статус ставропігії, тобто прямого підпорядкування Блаженнішому Митрополиту Київському і всєї України Епіфанію.

14 липня, з благословення Його Блаженства, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр звершив у Кирило-Мефодіївській церкві Божественну літургію.

Йому співслужили: архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, настоятель храму протоієрей Олександр Горевич, місцеве духівництво та гості у священному сані.

За богослужінням були піднесені молитви за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ, за спокій душ полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.

Після відправи митрополит Олександр привітав настоятеля та парафіян, подякувавши всім за спільну молитву. На молитовну згадку про перше відвідання храму владика Олександр подарував громаді образ рівноапостольного князя Володимира з часткою мощів. Також владика-митрополит привітав клірика Переяславсько-Вишневської єпархії протоієрея Віктора Мартиненка з днем народження та подарував образ святителя Іоана Золотоуста з часткою мощів.

***

То го ж дня митрополит Олександр з духівництвом відвідали Свято-Успенський Низкиницький монастир

 

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!