ЗАКАРПАТТЯ. Митрополит Олександр очолив освячення полкового храму на честь Всіх Святих Воїнів у м. Чоп

ЗАКАРПАТТЯ. Митрополит Олександр очолив освячення полкового храму на честь Всіх Святих Воїнів у м. Чоп

20 листопада, на запрошення командира в/ч Т0950 Державної спеціальної служби транспорту України (ДССТУ) у м. Чоп Закарпатської області підполковника Андрія Матвєєва, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відвідав цю військову частину.

У співслужінні єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія та місцевого духівництва митрополит Олександр звершив освячення полкового храму на честь Всіх Святих Воїнів, що обладнаний на базі підрозділу, та дзвонів, а потому відправив Божественну літургію.

За богослужінням пролунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.

Наприкінці Літургії митрополит Олександр привітав керівництво та особовий склад частини з подією освяченням церкви, де відтепер військовослужбовці зможуть молитися до святих покровителів воїнів та військової справи. Серед них великомученик Георгій Переможець та преподобний Ілля Муромець – ікони цих святих угодників з частками мощів владика Олександр передав у дар храму на молитовну згадку про освячення та молитву. Також архіпастирі подарували громаді Богослужбове Євангеліє українською мовою.

Окрім цього, митрополит Олександр вручив відзнаки Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира підполковнику Андрію Матвєєву, підполковнику Василю Кравцю, солдату Василю Теличку-Еверту, священнику Павлу Михальчуку.

Командир військової частини підполковник Андрій Матвєєв вручив митрополиту Олександру подяку за співпрацю та духовне окормлення військовослужбовців, яке здійснює очолюваний ним Фонд.

Нагадаємо, що 30 серпня ц.р., під час відвідання представниками ДССТУ меморіального Музею Блаженнішого Митрополита Володимира, митрополит Олександр передав для військової частини примірник факсимільного видання Пересопницького Євангелія.

 

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!