Митрополит Олександр взяв участь в урочистостях з нагоди 25-го випуску Волинської православної богословської академії

21 червня відбулися святкування з нагоди 25 випуску бакалаврів, магістрів богослів’я та регентів церковного хору Волинської православної богословської академії.

Урочистості розпочалися із святкової літургії у Свято-Троїцькому кафедральному соборі м. Луцька, яку очолив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр. Йому співслужили: ректор ВПБА прот. Володимир Вакін, канцлер Волинської єпархії прот. Миколай Цап, професорсько-викладацький склад та випускники у священичому сані. Під час богослужіння співав академічний хор під керівництвом регента Тетяни Черенюк.

Урочиста Академія розпочалася із вступного слова ректора прот. Володимира Вакіна. З вітальним словом до присутніх звернувся і владика Олександр, який подарував академії образ святителів Феодосія Чернігівського та Димитрія Ростовського з частками чесних мощів. В свою чергу майбутні пастирі церкви Христової, презентували свої авторські відео-кліпи про життя в академії та висловили подяку владикам, ректору, викладачам за навчання і виховання у богословській школі Волині. Від студентів з вітальним та подячним словом виступили: протоієрей Василь Беринда (від випускників 6-го курсу), Демчук Дмитро (від випускників 4-го курсу) і Крук Ніна (від випускниць регентського відділення).

Опісля вітальних слів студентів митрополит Луцький і Волинський Михаїл нагородив: декана богословського факультету прот. Василія Лозовицького відзнакою "За Церковні заслуги», керівника академічного хору ВПБА Черенюк Тетяну Віталіївну та студентів Сай Іллю, Тараса Михайла та Челій Юлію "Благословенною грамотою".

Секретар Вченої ради свящ. Корнелій Хрущ зачитав відповідний наказ ректора про присвоєння кваліфікації і видачу дипломів випускникам академії 2018-2019 навчального року. Для вручення дипломів були запрошені митрополит Михаїл та митрополит Олександр.

На завершення до випускників та всіх присутніх звернувся духовний батько академії владика Михаїл. Він привітав випускників із святом та побажав майбутнім пастирям твердості у вірі, терпіння і наснаги у майбутньому служінні.

За матеріалами прес-служби ВПБА