Керуючий єпархією очолив престольне свято Георгіївської парафії у Мотижині

Керуючий єпархією очолив престольне свято Георгіївської парафії у Мотижині

6 травня, у день пам’яті великомученика Георгія Переможця, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відвідав парафію в ім'я цього святого у селі Мотижин Бучанського району Київської області.

Мотижин – давнє село Київщини. 200 років тому, у 1822 році, мотижинці збудували дерев'яну церква святого Георгія, яка була зруйнована радянською владою в 1920-х роках. Церковна громада була відроджена у 1994 році. Перший час богослужіння відправлялися у пристосованому під храм приміщенні, допоки у 2010-х роках не звели типову церкву. 14 травня 2022 року громада відповідно до поданого прохання була прийнята до складу Переяславсько-Вишневської єпархії Православної Церкви України.

У храмі митрополит Олександр звершив Божественну літургію. Йому співслужили: в.о. секретаря єпархії ієромонах Вікентій Козак, настоятель Успенської парафії у Тарасівці ієромонах Кипріан Хімяк, настоятель ієромонах Іларій Богуцький, запрошене духівництво.

За відправою пролунали молитовні прохання за воїнів, владу і народ України, за спокій душ полеглих оборонців Батьківщини, мирних жителів та закатованих під час російської окупації мотижинців.

Після Хресного ходу навколо храму архіпастир привітав  громаду з престольним святом.

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!