ЛУКАШІ. Керуючий єпархією відвідав в Архангело-Михайлівську парафію

ЛУКАШІ. Керуючий єпархією відвідав в Архангело-Михайлівську парафію

20 травня митрополит Переяславський і Вишневський Олександр з архіпастирським візитом відвідав Архангело-Михайлівську парафію села Лукаші Броварського району Київської області, де звершив Божественну літургію.

Лукашівський храм архистратига Михаїла - пам'ятка української дерев'яної архітектури XIX століття. Його звели у 1894-1896 роках. У 1931-1941 роках більшовицька влада використовувала церкву як зерносховище. В 1942 році під час німецько-фашистської окупації в ній відновили богослужіння і з тих пір храм не закривався. У 2019 році церковна громада вирішила долучитись до Православної Церкви України.

Високопреосвященнішому владиці співслужили: настоятель храму протоієрей Павло Лисенко, настоятелі сусідніх парафій та клірики єпархії.

Наприкінці  відправи митрополит Олександр привітав протоієрея Павла та церковну громаду з Пасхою Христовою, яка нині триває, та подякував за спільну молитву. Настоятель протоієрей Павло від імені парафіян подякував архіпастирю за святительські молитви, настанови та благословіння.

Потому митрополит Олександр у співслужінні собору духівництва та у присутності зібрання вірян освятив поклінний хрест між селами Лукаші та Корніївка.

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!