Митрополит Олександр взяв участь у відзначенні дня пам’яті рівноапостольного князя Володимира та 1035-ї річниці Хрещення Київської Русі

Митрополит Олександр взяв участь у відзначенні дня пам’яті рівноапостольного князя Володимира та 1035-ї річниці Хрещення Київської Русі

28 липня Православна Церква України вшановує пам’ять святого рівноапостольного князя Володимира, Собор Київських Святих та відзначає 1035-річчя Хрещення Русі-України.

Напередодні свята, 27 липня, митрополит Переяславcький і Вишневський Олександр співслужив Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію за святковою всенічною в кафедральному храмі Православної Церкви України – Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі.

28 липня, у день свята, митрополит Олександр співслужив Митрополиту Епіфанію за Божественною літургією в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври. Його Блаженству співслужив Екзарх Вселенського Патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл, єпископат та духівництво Православної Церкви України.

Наприкінці відправи Блаженніший Владика виголосив першосвятительське Послання з нагоди 1035-ї річниці Хрещення Руси-України.

Зазначимо, що 17 років тому Блаженніший Митрополит Володимир (Сабодан) висвятив владику Олександра на священника.

Фото Пресслужби Київської Митрополії ПЦУ

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!