Священний Синод ПЦУ благословив створення першого монастиря Переяславсько-Вишневської єпархії

27 липня в Конгрегаційній залі Київської православної богословської академії під головуванням Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія відбулося чергове засідання  Священного Синоду Православної Церкви України.

Синод розглянув низку актуальних питань та з-поміж іншого ухвалив рішення про відкриття у складі Переяславсько-Вишневської єпархії чоловічого монастиря в ім'я святителя Нектарія Егінського поблизу с. Ходосівка Київської обл. Ігуменом обителі затверджено клірика єпархії ієромонаха Олексія (Мацюру).

***

Напевно, немає сьогодні в Греції храму або каплички, де б не було ікони чи фотографії святителя Нектарія Егінського (+1920). З-поміж сучасних грецьких святих він — найвідоміший і найулюбленіший. Маленький острів Егіна розташований у Егейському морі неподалік від Афін. Духовним центром острова є монастир святителя Нектарія, де спочивають його чесні мощі. Безліч людей їдуть сюди в гості до святителя Нектарія — хто з проханнями, а хто з вдячністю. Святий часто являється людям, які ніколи раніше про нього не чули — зцілює й утішає, дає поради. «Для святого Нектарія немає нічого незцілимого», — кажуть місцеві жителі.