У Спасо-Преображенському соборі презентували книгу «Історія, яку варто почути» лікаря та воїна Євгена Дубровського

У Спасо-Преображенському соборі презентували книгу «Історія, яку варто почути» лікаря та воїна Євгена Дубровського

4 лютого в Спасо-Преображенському кафедральному соборі відбулася презентація книги «Історія, яку варто почути».

Автор Євген Дубровський – відомий лікар-інфекціоніст та медичний блогер. На початку широкомасштабної війни пішов добровольцем на фронт і служив у лавах ЗСУ військовим лікарем бойового батальйону на Донбасі, зокрема, у складі 110 бригади, яка виконує завдання оборони Авдіївки. У 2023 році демобілізований і отримав статус учасника бойових дій. Нагороджений медалями «Ветеран війни», «За бездоганну медичну службу» та «За оборону Авдіївки». Того ж року Євген видав книгу «Історія, яку варто почути», що розповідає про героїчний подвиг захисників Авдіївки. Книга видана видавництвом «Друкарський дім Олега Федорова».

Презентацію видання очолили митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, Екзарх Вселенського Патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл.

За словами Євгена Дубровського, ця книга є своєрідним місточком, який частково з’єднує абсолютно розрізнені світи військового та цивільного життя та виводить з тіні подвиг й мужність простих воїнів. Ця книга є спробою привернути увагу суспільства та вивести з тіні, повернути обличчя непідробних героїв та їхній особистий внесок в нашу Перемогу, підіймаючи знову й знову питання поваги та справедливого відношення до наших захисників.

При написані книги за основу було взято записи зі щоденника автора, який він вів з перших днів мобілізації. У книзі просто та відвертістю змальовані армійські будні солдатів, їхня боротьба, героїчне протистояння, пригоди, радості й переживання. Вже з перших слів читач занурюється у фронтову атмосферу та переживає разом із героями цієї історії важкий та величний шлях захисників Батьківщини. «Я розповів історію про життя захисників Авдіївки, щоб цей подвиг, це героїчне протистояння загарбникам залишилось у пам’яті майбутніх поколінь. Щоби хлопці й дівчата знали, якою ціною виборювалося світле майбутнє. Це моя подяка найкращим друзям і побратимам, які були поруч. Це шана та честь загиблим героям. Це повага справжнім офіцерам, які яскраво відрізнялися від загальноприйнятого образу м’ясників і дилетантів. Ця книга — втілення віри в те, що все буде добре і наша перемога почнеться вже сьогодні, з кожного з нас. Стаючи такими ж, як ворог, ми програємо. Змінюючись, ми перемагаємо», - зазначає Євген Дубровський.

Наприкінці презентації митрополит Олександр відслужив заупокійну літію за полеглими захисниками України.

Книгу можна придбати у лавці Спасо-Преображенського собору  (тел.: 098 376-35-97).

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!