Другу частину Великого покаянного канону керуючий єпархією прочитав в Успенському храмі Тарасівки та в Спасо-Преображенському соборі

Другу частину Великого покаянного канону керуючий єпархією прочитав в Успенському храмі Тарасівки та в Спасо-Преображенському соборі

19 березня, в другий день Великого посту, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відвідав парафію Успіння Пресвятої Богородиці в селі Тарасівка Фастівського району, де на Великому повечір’ї прочитав другу частину Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського.

По завершенні богослужіння архіпастир звернувся до вірян зі словом настанови, зокрема, зазначивши:

«Великий піст і є часом, коли ми маємо не тільки обмежувати себе в їжі, називаючи це постом, але нам варто частіше заглядати в «Книгу книг», якою іменується Біблія, частіше читати Святе Письмо. Піст – це перш за все піст нашої душі, яка має розквітати добрими справами для свого ближнього і розквітати розумінням Бога, Його любові, будучи у вірі і надії причетними до нашого загального церковного життя. Нехай в цьому нам допоможе Всемилостивий Господь».

Після богослужіння митрополит Олександр відвідав приміщення парафіяльної недільної школи, де поспілкувався та поблагословив вихованців. Діти разом з настоятелем ієромонахом Кіпріаном Хімяком привітали Владику з минувшим днем народженням.

Потому владика прочитав другу частину канону у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!