Відбувся круглий стіл «Християнська освіта: досвід та перспективи»

12 серпня у приміщенні Музею Блаженнішого Митрополита Володимира відбувся круглий стіл «Християнська освіта: досвід та перспективи». Ініціаторами проведення стали Науково-дослідна лабораторія християнської етики, психології та педагогідки НаУ «Острозька академія», Громадська організація «Всеукраїнська асоціація педагогів і психологів із духовно-морального виховання», Центр дослідження релігії НПУ ім. М.П. Драгоманова, Фонд пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира, ГО «Несторівський центр» за участі Переяславсько-Вишневської єпархії Православної Церкви України.

Серед учасників заходу – керівники відділів християнської освіти; автори програм, підручників, посібників із духовно-морального виховання; керівники і члени шкіл та громадських організацій; методисти та вчителі з духовно-морального виховання, пов’язані із християнською освітою; керівники і організатори парафіяльних шкіл, християнських таборів тощо.

Головна мета заходу - узагальнити досвід та окреслити перспективи християнської освіти в державних й приватних закладах освіти та парафіяльних школах України. Піднімалися питання підготовки вчителів із християнської освіти в державних та приватних навчальних закладах, програми та навчально-методичне забезпечення.

Робота круглого столу «Християнська освіта: досвід та перспективи» продовжилась у  Спасо-Преображенському соборі. Учасники заходу презентували низку видань, окреслили перспективи підготовки програм та навчально-методичного забезпечення з християнської освіти в державних й приватних закладах освіти та парафіяльних школах, а також проаналізували ефективність християнської освіти.

За результатами роботи круглого столу було прийнято документ, у якому тезово викладені основні результати обговорень.