Напередодні свята Введення митрополит Олександр відправив всеношну у Спасо-Преображенському кафедральному соборі

Напередодні свята Введення у Храм Божої Матері митрополит Олександр відправив всеношну у Спасо-Преображенському кафедральному соборі

4 грудня Православна Церква відзначає свято Введення у Храм Божої Матері – одне з головних дванадцяти свят церковного року. У цей день християни згадують, як святі Іоаким і Анна привели трирічну Діву Марію в Єрусалимський Храм. Так батьки Богородиці виконали свою обітницю присвятити довгоочікувану дочку Богові. Від цього дня за богослужінням починає лунати тема Різдва Христового, що наближається. Співають ірмоси Різдвяного канону “Христос раждається, славіте!”

Напередодні митрополит Переяславський і Вишневський Олександр очолив відправу святкової всеношної у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.  Йому співслужили клірики собору та єпархії.

За богослужінням молилися гості зі Вселенського Патріархату: Екзарх Вселенського Патріарха архімандрит Михаїл (Аніщенко) та другий Секретар Священного Синоду диякон Григорій.

Митрополит Олександр привітав високий гостей та на молитовну згадку подарував отцю Григорію образ святителя Луки Кримського з часткою чесних мощів.