Керуючий єпархією зустрівся з представниками Всеукраїнської ради релігійних об'єднань

Керуючий єпархією зустрівся з представниками Всеукраїнської ради релігійних об'єднань

10 лютого до Спасо-Преображенського кафедрального собору Переяславсько-Вишневської єпархії та меморіального Музею Блаженнішого Митрополита Володимира завітали представники Всеукраїнської ради релігійних об'єднань.

Всеукраїнська рада релігійних об´єднань є представницьким міжконфесійним консультативно-дорадчим органом, який діє на громадських засадах. Вона була створена 2017 року з метою: об'єднання зусиль релігійних організацій в процесах національно-духовного відродження України; ведення і координації міжконфесійного діалогу як в Україні, так і поза її межами; участі у розробці проектів законодавчих та інших нормативних актів із питань державо-церковних відносин і толерантизації міжконфесійного життя; здійснення колективних заходів добродійного характеру та ін.

У зустрічі з духівником Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополитом Переяславським і Вишневським Олександром взяли участь: головуючий ВРРО ребе Олександр Духовний, голова правління Духовного управління мусульман України «Умма» Олег Гузік, голова Православної апостольської церкви в Україні митрополит Віктор Веряскін, представник київської громади всесвітньої віри бахаї Тетяна Кузіна, професор кафедри філософії та релігієзнавства Києво-Могилянської академії Людмила Филипович, член Української Асоціації Релігієзнавців Ігор Козловський, а також представники Неформальної міжрелігійної групи за мир та Центру релігієзнавства та міжнародних духовних стосунків.

Основною формою роботи Всеукраїнської ради релігійних об’єднань є спілкування з представниками інших релігій, тож учасники зустрічі презентували присутнім кожен різні релігійні напрями. Гості музею констатували, що незважаючи на приналежність до різних релігій, усі вони єдині у визнанні Бога-Творця. Головною місією людини є виконання Божих заповідей, передусім про любов до Бога та людей. Ці істини покладають на учасників зустрічі обов'язок миротворення, гармонізації міжконфесійних відносин, прагнення порозуміння між людьми різних релігійних традицій, служіння людям, духовного просвітництва, молитви за них і незалежну Україну.