Третій день семінару «Особливості соціального служіння священнослужителів в умовах інформаційного суспільства» пройшов у Переяславсько-Вишневській єпархії

Третій день семінару «Особливості соціального служіння священнослужителів в умовах інформаційного суспільства» пройшов у Переяславсько-Вишневській єпархії

З 10 по 14 лютого у Києві проходить семінар «Особливості соціального служіння священнослужителів в умовах інформаційного суспільства». Співорганізаторами заходу є Науково-дослідницька лабораторія християнської етики, психології та педагогіки НАУ «Острозька Академія», Київська православна богословська академія ПЦУ, Фонд пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира, Переяславсько-Вишневська єпархія Православної Церкви України, Громадська організація «Всеукраїнська асоціація педагогів і психологів із духовно-морального виховання» та Відкритий православний університет Святої Софії-Премудрості.

12 лютого, у третій день роботи, виступи учасників відбулися у Музеї Блаженнішого Митрополита Володимира. На початку заходу учасників привітав митрополит Переяславський і Вишневський Олександр та побажав усім плідної роботи.

Першим виступив доктор богослов’я і доктор економіки, протоієрей ПЦУ Елайджа Морган зі Швейцарії. У своїй лекції «Особливості інформаційного суспільства і його наслідки для роботи священнослужителя» він наголосив на тому, наскільки важливо християнам навчитися опановувати нові засоби комунікації зі світом. Інформаційний простір він порівняв із Землею Обітованною. Подібно тому, як ізраїльський народ потребував мужності і наполегливості, аби жити на цій землі, сьогоднішні християни мають прагнути донести Слово Боже усіма доступними засобами зв’язку, які пропонує сучасний світ.

Наступним виступив магістр богослов'я, протоієрей Андрій Шиманович, клірик храму на честь святих рівноапостольних Кирила і Мефодія Черкаської єпархії ПЦУ. Виступ «Методика створення та поширення медійного продукту духовного змісту» був наповнений корисними порадами: як саме, користуючись сучасними технологіями створювати якісний, корисний та цікавий контент для інтернет-ресурсів.

Заключною стала доповідь Сагач Галини Михайлівни на тему "Духовно-моральні виміри Слова животворящого в умовах викликів ХХІ століття". Пані Галина – доктор педагогічних наук, доктор теології, доктор філософії (Словацька Республіка), професор КВНЗ «Одеська академія неперервної освіти», академік 4-х Міжнародних академій, проректор Всеукраїнського народного університету українознавства імені Григорія Сковороди, академік Національної академії наук вищої освіти України, академік Міжнародної академії богословських наук, член Національної спілки журналістів України. Галина Михайлівна наголосила на важливості живого слова у спілкуванні між людьми. За її переконанням, слово – це наш інструмент у боротьбі за свою віру. Доповідачка згадала спочилого Блаженнішого Митрополита Володимира та його настанови, а також зачитала свій улюблений вірш, написаний Владикою. Потому презентувала деякі свої книжки, у процесі написання яких дослухалася до порад Митрополита Володимира. Наостанок Галина Михайлівна подякувала Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира та особисто митрополиту Переяславському і Вишневському Олександру за збереження пам’яті про видатну людину та за сприяння у проведенні семінару.

Нагадуємо, що наступний день роботи семінару, 13 лютого, також пройде у приміщенні Музею Блаженнішого Митрополита Володимира. Заплановано виступ шести доповідачів.