Переяславсько-Вишневська єпархія прийняла учасників семінару «Особливості соціального служіння священнослужителів в умовах інформаційного суспільства»

Переяславсько-Вишневська єпархія прийняла учасників семінару «Особливості соціального служіння священнослужителів в умовах інформаційного суспільства»

13 лютого у Музеї Блаженнішого Митрополита Володимира другий день поспіль відбулися виступи учасників семінару «Особливості соціального служіння священнослужителів в умовах інформаційного суспільства».

Співорганізаторами заходу є Науково-дослідницька лабораторія християнської етики, психології та педагогіки НАУ «Острозька Академія», Київська православна богословська академія ПЦУ, Фонд пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира, Переяславсько-Вишневська єпархія Православної Церкви України, Громадська організація «Всеукраїнська асоціація педагогів і психологів із духовно-морального виховання» та Відкритий православний університет Святої Софії-Премудрості. Сьогодні – четвертий день роботи семінару, який проходить з 10 по 14 лютого.

На початку заходу учасників привітав митрополит Переяславський і Вишневський Олександр та побажав усім плідної роботи. Першим виступив доктор богослов’я і доктор економіки, протоієрей ПЦУ Елайджа Морган зі Швейцарії. Він виступив з промовою на тему «Врахування вікових, статевих та інших особливостей мирян при виборі форм та методів соціального служіння священнослужителя в інформаційному суспільстві».  Він наголосив на тому, що відсутність довіри до Церкви та священиків – одна з головних проблем нашого часу.

Наступною виступила Хайруліна Василина Миколаївна – доктор філософії, член-кореспондент НАПН України, член-кореспондент Міжнародної академії богословських наук, директор Українського колежу ім. В. О. Сухомлинського м. Києва 1988-2016 р. р. Пані Василина розповіла про практичні аспекти впровадження навчального курсу «Етика: духовні засади», який викладався в очолюваному нею навчальному закладі.

Протоієрей Георгій Коваленко – ректор Відкритого Православного Університету Святої Софії-Премудрості – поділився своїм досвідом у промові «Служіння Церкви в інформаційну добу». Отець Георгій наголосив на тому, що будь-які медіа, у тому числі соціальні – це лише інструмент у наших руках. Так само як молоток та цвяхи, за допомогою яких можна побудувати будинок, але цими ж предметами розіп’яли Спасителя.

Отич Олена Миколаївна – доктор педагогічних наук, професор, проректор з інноваційної та технологічної діяльності ДЗ "Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління" – розповіла про «Нові можливості, виклики і загрози інформаційного суспільства для Людини».

Протоієрей Іван Дзюба – заступник голови відділу у справах дітей, сім’ї та молоді Київської єпархії ПЦУ з питань викладання курсів духовно-морального спрямування у загальноосвітніх школах виступив з доповіддю на тему «Позитивний месседж та актуалізація діяльності релігійної громади в інформаційному просторі».

По завершенні виступів, митрополит Олександр, підсумовуючи усе, що прозвучало, висловив побажання, аби подібні зустрічі та обговорення стали традиційними у стінах Музею Блаженнішого Митрополита Володимира.