Керуючий єпархією відправив першу архієрейську Літургію у церкві святого Стиліана Пафлагонського

Керуючий єпархією відправив першу архієрейську Літургію у церкві святого Стиліана Пафлагонського

16 лютого, у післясвято Стрітення Господнього та Неділю про блудного сина, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр звершив Божественну літургію у церкві преподобного Стиліана Пафлагонського, яка є першою архієрейською відправою у нещодавно освяченому храмі.

Йому співслужили: гість зі Швейцарії протоієрей Елайджа Морган (Православна Церква України), настоятель храму та голова єпархіального Молодіжного відділу священик Андрій Герасименко, клірик храму ієродиякон Пимен Пеприк.

«Сьогоднішня притча про блудного сина є наріжною у Євангелії, оскільки Сам Син Божий прийшов, щоби ми, знайшовши покаяння та урозуміння, повернулися до Отця Небесного. Власне в цій розповіді покладена вся суть нашого спасіння – це наше блудне повернення від зорі історії до Бога, Який як Люблячий Батько стоїть на дорозі і чекає, коли ми до Нього прийдемо», - сказав владика Олександр у проповіді наприкінці богослужіння.

Після Літургії у храмі відбулася зустріч учасників Молодіжки при Спасо-Преображенському соборі з протоієреєм Елайджею Морганом, який є доктором богослов’я та економіки, та прибув до Києва для участі у семінарі «Особливості соціального служіння священнослужителів в умовах інформаційного суспільства».