Митрополит Олександр привітав настоятеля храму на честь Собору Київських Святих у с. Романків протоієрея Богдана Гулямова з 50-річчям

Храм на честь Собору Київських Святих у селі Романків (Обухівський р-н, Київської обл.) – перший в Україні, присвячений цьому святу (відзначається 28 липня). Він був збудований зусиллями настоятеля протоієрея Богдана Гулямова.

6 липня, у день святкування Вишгородській ікони Божої Матері, отець Богдан відзначив своє 50-річчя. У цей день на запрошення отця-настоятеля Божественну літургію у храмі очолив Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у співслужінні митрополита Переяславського і Вишневського Олександра, архієпископів Дніпровського і Криворізького Симеона та Вишгородського Агапіта, духовенства Київської та Переяславсько-Вишневської єпархії.

Вітаючи ювіляра, Блаженніший Митрополит Епіфаній підкреслив важливу участь протоієрея Богдана в Об’єднавчому соборі та побажав, щоб Господь примножив його сили аби надалі трудитися і розбудовувати Православну Церкву України. За заслуги перед Церквою Архіпастир удостоїв отця-настоятеля ордена святого Архістратига Михаїла I-ступеня, а також подарував наперсний хрест.

Митрополит Олександр, вітаючи отця Богдана, подарував йому наперсний хрест, виготовлений спеціально для ювіляра в одному екземплярі.

Представники громади висловили вдячність Митрополиту Епіфанію за мудре керівництво Православною Церквою України за подякували усім гостям за візит.