Керуючий єпархією очолив богослужіння 15-ї неділі після П’ятидесятниці

20 вересня, у 15-ту неділю після П’ятидесятниці, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр звершив Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Києва. Йому співслужило духовенство храму.

За богослужінням цього дня звучить євангельське читання, в якому Ісус Христос, відповідаючи на запитання одного законника, якою є найбільша заповідь, вказав на дві заповіді, що вчителі Закону вважали менш важливими, – любов до Бога і ближніх: “Возлюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всім розумінням твоїм. І ближнього твого, як самого себе” (Мф. 22:35-46).

Під час відправи були піднесені молитви за мир в Україні, за українських воїнів, за припинення згубної пошесті, а також здоров’я хворих, лікарів та всіх, хто у час цього випробування жертовно служить ближнім.

Наприкінці богослужіння архіпастир звернувся до вірян зі словом проповіді: «Та заповідь, про яку ми сьогодні чули з вуст Христа Спасителя, яка є першою і найголовнішою, і те повчання, яке прозвучало у стінах цього святого храму, нехай залишиться в стінах нашого серця і нашої душі. Вийшовши зі стін храму, будемо жити та будемо намагатися втілити у нашому житті ті слова, котрі ми почули: возлюбити Господа свого всім серцем і ближнього свого як самого себе, оскільки більших за ці заповіді немає і не було ніколи».