Молодіжний храм єпархії в ім’я святого Стиліана відзначив перше престольне свято

9 грудня, в день пам’яті преподобного Стиліана Пафлагонського, перше престольне свято відзначила громада молодіжного храму Переяславсько-Вишневської єпархії, що освячено саме в ім’я цього святого.

Святий Стиліан жив у VI столітті в Малій Азії та присвятив життя турботі про малечу, заснувавши фактично перший дитячий садочок в світі. Він є покровителем маленьких дітей, молоді та вихователів.

Божественну літургію  очолив керуючий єпархією митрополит Переяславський і Вишневський Олександр. Йому співслужили: настоятель парафії та голова єпархіального молодіжного відділу священик Андрій Герасименко, духівництво Спасо-Преображенського кафедрального собору та єпархії.

Після відправи митрополит Олександр привітав настоятеля, громаду та гостей з першим храмовим святом:

«Святий Стиліан є покровителем дітей, а місце, в якому ми проживаємо, де знаходиться наш кафедральний собор і цей храм, багато насичений прекрасною малечею, дитячим сміхом і голосами. Тому було вирішено для покровительства нашого Ліко-граду освятити храм в ім’я преподобного Стиліана Пафлагонського як особливе місце молитви за дітей. Нехай він тримає під своїм покровом кожного, хто приходить до цього храму і перебуває на цій території», - зазначив архіпастир.

Також владика привітав клірика єпархії протодиякона Олега Максака з 50-річчям від дня народження та нагородив його відзнакою Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополит Володимира, а також подарував образ благовірного князя Олега Брянського з часткою мощів.

Напередодні керуючий єпархією очолив у храмі святкову всеношну.

***

Свято-Стиліанівська церква розташована на нижньому ярусі будівлі Борисоглібського храму, на території приміщень управління Переяславсько-Вишневської єпархії. Її освячення відбулося 1 лютого 2020 року, а 16 лютого було відправлено першу Літургію архієрейським чином.

ФОТОАЛЬБОМ >>>