На свято Миколая Чудотворця керуючий єпархією очолив Літургію у кафедральному соборі

Новини єпархії

19 грудня, у день пам’яті святителя Миколая Чудотворця, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр очолив Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Його Високопреосвященству співслужили: Екзарх Вселенського Патріархату в Україні єпископ Команський Михаїл, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, єпископи Володимир-Волинський і Турійський Матфей, Шепетівський Адріан, духовенство собору та єпархії, гості у священному сані.

Після відправи священнослужителі звершили чин славлення перед іконою святителя Миколая з часткою мощів.. До речі, цей образ - дар парафії від приснопоминаємого Блаженнішого Митрополита Володимира.

Нагадаємо, що цього дня виповнюється тринадцята річниця архієрейської хіротонії митрополита Олександра, яка була звершена 19 грудня 2007 року у Києво-Печерській Лаврі, саме у день пам’яті святителя і чудотворця Миколая, який є особливим духовним покровителем українського народу.

На свято Миколая Чудотворця керуючий єпархією очолив Літургію у кафедральному соборі

Від імені єпископів митрополита Олександра привітав єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, а від імені громади Спасо-Преображенського собору – голова парафіяльної ради Ігор Лисов.

Також владика привітав з іменинами священнослужителів: духівника єпархії протоієрея Миколая Тишкуна та клірика собору протоієрея Миколая Павленка.

Потому із віршами та святковими піснями виступили вихованці дитячої школи Спасо-Преображенського собору, після чого на площі перед храмом відбулося запалення різдвяної ялинки.

Напередодні, 18 грудня ввечері, владика Олександр очолив у Преображенському соборі святкову Всеношну із читанням акафіста святителю Миколаю.

***

Нагадаємо, що у Спасо-Преображенському соборі розпочалася благодійна акція «Три мішечки», яка цьогоріч спрямована  на допомогу дитячому будинку “Чебурашка” у смт Рокитне Київської області.

ФОТОАЛЬБОМ >>>

На свято Миколая Чудотворця керуючий єпархією очолив Літургію у кафедральному соборі

Перегляди: 495
Друк