Керуючий єпархією молитовно відзначив 44-й день народження

18 березня митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відзначив День народження – цього дня йому виповнилося 44 роки.

Владика звершив Літургію Ранішосвячених Дарів у Спасо-Преображенському соборі м. Києва.

Його Високопреосвященству співслужили клірики Переяславсько-Вишневської єпархії та собору, гості у священному сані. Серед них – протоієрей Іоан Мациканич, настоятель Свято-Воскресенської церкви м. Корець, малої батьківщини митрополита Олександра.

Вітаючи владику, духовенство і парафіяни побажали довгих років життя та плідного служіння на Божій ниві.

Привітала митрополита Олександра Державна спеціальна служба транспорту України та підопічні владики – учні школи №6 міста Слов’янська, що на Донеччині. Від імені ДССТУ владику поздоровив полковник Віктор Жигунов. Пан Віктор також передав архієрею подарунки від учнів Слов’янської школи. Школа носить ім’я Т.Г.Шевченка та дбайливо ставиться до історичної спадщини, тож одним з подарунків став вишитий рушник, якому понад 100 років. Нагадаємо, що на прохання керівництва ДССТУ Фонд памяті Блаженнішого Митрополита Володимира, духівником якого є митрополит Олександр, взяв участь у відновленні зруйнованої під час бойових зіткнень школи міста Слов’янськ.