У день пам’яті апостола Іоана Богослова митрополит Олександр очолив престольне свято приділу Архангело-Михайлівської церкви села Лукаші

21 травня, у день пам’яті апостола і євангеліста Іоана Богослова, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр з архіпастирським візитом відвідав Архангело-Михайлівську парафію села Лукаші Баришівського району Київської області, де звершив Божественну літургію. Боковий приділ храму освячено саме в ім’я апостола Іоана.

Лукашівський храм Архистратига Михаїла - пам'ятка української дерев'яної архітектури XIX століття. Його звели у 1894-1896 роках. З 1931 по 1941 рік більшовицька влада використовувала церкву як зерносховище. В 1942 році під час німецько-фашистської окупації в ній відновили богослужіння і з тих пір храм не закривався. У січні 2019 року церковна громада долучитися до Православної Церкви України.

Високопреосвященнішому владиці співслужили: настоятель храму протоієрей Павло Лисенко, духовенство єпархії.

Наприкінці відправи митрополит Олександр привітав протоієрея Павла та церковну громаду з днями Пасхи Христової та пам’яттю апостола Іоана, а також подякував за запрошення, щиру спільну молитву та гостинність.

За заслуги перед Церквою, з благословіння Блаженнішого Митрополита Епіфанія, митрополит Олександр відзначив старосту храму Надію Журбу Благословенною грамотою Предстоятеля Православної Церкви України.