На свято Трійці керуючий єпархію відправив Літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі

Новини єпархії

20 червня, у день свята Пресвятої Трійці - П’ятидесятниці, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр очолив служіння Божественної літургії та всеношної напередодні у Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Києва.

На П’ятидесятницю згадується зішестя Святого Духа на апостолів через десять днів після Вознесіння Спасителя, тобто на 50-й день після Воскресіння Христового. День зішестя Святого Духа вважають Днем народження християнської Церкви. Отримавши дар Святого Духа, апостоли почали відкрито і безбоязно різними мовами проповідувати те, про що раніше переповідали лише таємно – про воскресіння Христове. Про це розповідає книга Діянь Апостольських.

Високопреосвященнішому владиці співслужило духовенство Переяславсько-Вишневської єпархії та гості парафії у священному сані.

Одразу після Літургії було відслужено вечірню, за якою читалися коліноприклонні молитви, складені святителем Василієм Великим у IV столітті.

Наприкінці богослужіння митрополит Олександр освятив зелені букети та привітав паству зі святом П’ятидесятниці.

На Трійцю прийнято прикрашати храми та помешкання травою, квітами й гілками дерев. Так святкувала П’ятидесятницю Церква Старозавітна. Новозавітна також зберегла цей звичай, надавши йому нового значення: молода зелень і квіти символізують Церкву Христову та вказують на оновлення людей Святим Духом.

Перегляди: 524
Друк