У Спасо-Преображенському соборі відбувся концерт духовних піснеспівів, присвячений святу Трійці

Новини єпархії

23 червня з благословення митрополита Переяславського і Вишневського Олександра та за підтримки Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира у Спасо-Преображенському кафедральному соборі відбувся концерт духовних піснеспівів.

Виступив хор студентів Київської муніципальної академії музика імені Р.М. Глієра та Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського. Колектив складається з 14 учасників, керівник та автор проекту – Олександр Приходько, студент відділу хорового диригування КМАМ імені Р.М. Глієра.

Хор приурочив свій виступ до Дня Святої Трійці. Подібні концерти проводили і раніше у храмах Василькова та Києва. Цього року захотіли виступити саме у Спасо-Преображенському соборі. Тут співаків привабила гарна акустика, а також цікава та сучасна архітектура. До програми увійшли духовні піснеспіви сучасних українських та зарубіжних композиторів, зокрема білоруських, польських та нідерландських. Насамкінець прозвучали духовні канти та кілька українських народних пісень у обробках сучасних композиторів.

Митрополит Олександр подякував колективу за чудовий спів, який є втіленням Богом даних талантів.

На згадку учасники отримали у подарунок видання Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира.

Перегляди: 416
Друк