Митрополит Олександр помолився за Героїв, що загинули на фронті російсько-української війни на Донбасі

19 серпня, на свято Преображення Господнього, до Музею Блаженнішого Митрополита Володимира та Спасо-Преображенського кафедрального собору Переяславсько-Вишневської єпархії завітали представники ветеранських громадських організацій Бучанського та Фастівського району Київської області, а також члени родин загиблих. Ці організації об’єднують учасників бойових дій, ветеранів та волонтерів, а також опікується родинами загиблих захисників Батьківщини.

У Спасо-Преображенському соборі митрополит Переяславський і Вишневський Олександр очолив подячний молебень. Помолилися також і за упокій усіх, хто полишив цей світ захищаючи свою рідну землю.

Представники громадських організацій познайомилися з схиієромонахом Нектарієм Савченком, який з благословення владики Олександра займатиметься духовною опікою ветеранів та членів їхніх родин. Отець Нектарій родом із Луганську, він на власні очі бачив усе те, що бентежить кожного, хто стикнувся з війною на Сході України.

Директорка Музею Блаженнішого Митрополита Володимира Ольга Заріцька провела для гостей екскурсію собором та Музеєм.

Всім паломникам духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Переяславський і Вишневський Олександр на згадку вручив подарунки – видання Фонду.