Митрополит Олександр звершив Літургію в єпархіальному храмі святого Стиліана

Митрополит Олександр звершив Літургію в єпархіальному храмі святого Стиліана

Новини єпархії

12 грудня митрополит Переясласький і Вишневський Олександр звершив Божественну літургію в церкві в ім’я преподобного Стиліана Пафлагонського, пам’ять якого нещодавно відзначалася.

Владиці співслужили: настоятель парафії ієромонах Кіпріан Хімяк та клірик Спасо-Преображенського кафедральногособору протодиякон Дмитро Самойленко.

Після відправи митрополит Олександр привітав настоятеля, громаду та гостей з храмовим святом:

«Сьогодні ми звершуємо пам’ять преподобного Стиліана, поєднуючи її зі святом Воскресіння Христового. Кожна людина, яка угодила Господові, вже достойна Воскресіння, тим більше дні пам’яті тих святих, на честь яких освячено храми, є малою Пасхою. Дуже дякую, що ми сьогодні разом зустрілися і піднесли молитви до цього дивного угодника Господнього», - зазначив архіпастир.

***

Святий Стиліан жив у VI столітті в Малій Азії та присвятив життя турботі про малечу, заснувавши фактично перший дитячий садочок в світі. Він є покровителем маленьких дітей, молоді та вихователів. Свято-Стиліанівська церква розташована на нижньому ярусі будівлі Борисоглібського храму, на території приміщень управління Переяславсько-Вишневської єпархії. Її освячення відбулося 1 лютого 2020 року, а 16 лютого того ж року було відправлено першу Літургію архієрейським чином.

***

Після відправи митрополит Олександр відвідав заняття дитячої недільної школи, що діє при кафедральному соборі, та благословив малечу.

Перегляди: 579
Друк