Митрополит Олександр відвідав Свято-Миколаївську парафію у Боярці, що напередодні приєдналася до Переяславсько-Вишневської єпархії

Митрополит Олександр відвідав Свято-Миколаївську парафію у Боярці, що напередодні приєдналася до Переяславсько-Вишневської єпархії

15 квітня парафія в ім'я святителя Миколая Чудотворця у місті Боярка Києво-Святошинського району відповідно до поданого прохання була прийнята до складу Переяславсько-Вишневської єпархії Православної Церкви України з юрисдикції Української Православної Церкви Московського Патріархату.

Свято-Миколаївська церква знаходиться на території Навчально-оздоровчого комплексу Київського військового ліцею імені Івана Богуна. Її побудовано у 2001 році з благословіння Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана).

16 квітня митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відвідав парафію та відслужив молебень, під якого підніс молитви за Україну.

За богослужінням молився начальник Київського військового ліцею ім. І. Богуна Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук.

У храмі було зачитано указ керуючого єпархією про прийняття Свято-Миколаївської парафії до складу Переяславсько-Вишневської єпархії.

На молитовну згадку митрополит Олександр подарував громаді образ їхнього небесного покровителя - святителя Миколая Чудотворця з часткою мощів.

Насамкінець, владика подарував парафіянам книги з пасхальними проповідями Блаженнішого Митрополита Володимира "Христос - наша Пасха".

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!