Керуючий єпархією відправив богослужіння Вербної неділі

Керуючий єпархією відправив богослужіння Вербної неділі

У неділю, 17 квітня, на свято Входу Господнього до Єрусалиму, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр звершив Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Його Високопреосвященству співслужили клірики храму та єпархії.

Під час відправи були піднесені молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини, загиблих мирних жителів.

Наприкінці богослужіння владика Олександр освятив принесені віруючими зелені гілки.

Архіпастир привітав паству зі святом та подякував військовим, які захищають Україну та уможливлюють молитву вірян і відносно безпечне життя громадян.

Напередодні ввечері митрополит Олександр очолив у соборі святкову всеношну.

Вхід Господній в Єрусалим є однією з головних подій останніх днів земного життя Господа нашого Ісуса Христа. За євангельським переданням, після того, як Ісус Христос воскресив з мертвих Лазаря, Він урочисто в’їхав на віслюкові в Єрусалим. Люди, вшановуючи Спасителя, встеляли Йому дорогу своїм одягом, а також вітали пальмовим гіллям. Урочистий вхід до Святого граду перед святом Пасхи передував Його Страстям і став втіленням старозавітних пророцтв.

Це свято називають ще Неділею Ваій (гілок), Квітконосною неділею, а також Вербною неділею — від звичаю освячувати в цей день вербові гілки. Ці зеленіючі гілки прообразують знамення перемоги над смертю і Воскресіння Ісуса Христа.

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!