Печерський суд м. Києва відкрив провадження про захист честі, гідності, ділової репутації митрополита Олександра (Драбинка)

14 листопада 2016 року на офіційному сайті Релігійної організації «Місія синодальний інформаційно-просвітницький відділ Української Православної Церкви» у глобальній комп’ютерній мережі Інтернет було оприлюднено «Відкрите звернення Священного Синоду Української Православної Церкви до Президента України Петра Порошенка».

Нагадаємо, що за своєю формою згадане Звернення дещо нагадує печалування.

З належною шаною ставлюся до Блаженнішого Митрополита Онуфрія і жодним чином не заперечую його архіпастирське право печалування.

Як християнин та священик молитовно бажаю народному депутату України Вадиму Владиславовичу Новинському, на захист якого виступили члени Священного Синоду, миру з Богом та спасіння душі. Водночас, оскільки у Зверненні Священного Синоду вкрай негативно згадано моє ім’я, відразу після публікації Звернення я звернувся з відкритим листом до Блаженнішого Митрополита Онуфрія та до всього єпископату Української Православної Церкви, в якому вказав на безпідставність звинувачень та їх вигаданий, наклепницький характер.

Відповіді на мій лист я не отримав, тому у лютому 2019 року прийняв непросте для себе рішення — позиватися до підписанта Звернення — Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви (в миру — Березовського Ореста Володимировича) з позовом про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної (немайнової) шкоди, і 15.02.2019 року звернувся з відповідною заявою до Печерського райсуду м. Києва.

Сьогодні, 22 травня 2019 року, в день перенесення мощей святителя Миколая, на мою адресу надійшла звістка, що після тривалого зволікання Печерський районний суд м. Києва нарешті Іменем України постановив ухвалу про відкриття провадження у справі та призначив підготовче судове засідання на 29 травня 2019 року о 15 год. 00 хв.

Нижче наводимо повний текст ухвали Печерського районного суду міста Києва від 24 квітня 2019 року у цивільній справі № 757/8134/19-ц (головуючий — суддя Писанець В. А.) про відкриття провадження у цивільній справі за позовом Драбинка Олександра Миколайовича до Березовського Ореста Володимировича про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди.

 

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр

 

sud1

sud1