15 травня, у неділю про розслабленого, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відвідав парафію великомученика Георгія Переможця у селі Мотижин Бучанського району Київської області.

Митрополит Олександр відвідав парафію великомученика Георгія у Мотижині, що напередодні приєдналася до Переяславсько-Вишневської єпархії

15 травня, у неділю про розслабленого, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відвідав парафію великомученика Георгія Переможця у селі Мотижин Бучанського району Київської області.

Мотижин – давнє село Київщини, якому цього річ виповнилося 860 років. У 1822 році мотижинці збудували дерев'яну церква святого Георгія, яка була зруйнована радянською владою в 1920-х роках. Церковна громада була відроджена у 1994 році. Перший час богослужіння відправлялися у пристосованому під храм приміщенні, допоки у 2010-х роках не звели типову церкву. 14 травня 2022 року громада відповідно до поданого прохання була прийнята до складу Переяславсько-Вишневської єпархії Православної Церкви України з юрисдикції Української Православної Церкви Московського Патріархату.

Перед відправою було зачитано указ керуючого єпархією про прийняття Свято-Георгіївської парафії до складу Переяславсько-Вишневської єпархії та представлено нового настоятеля – священика Віталія Богуцького.

За Божественною літургію пролунали молитовні прохання за воїнів, владу і народ України, за спокій душ полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.

На молитовну згадку митрополит Олександр подарував громаді Богослужбове Євангеліє українською мовою. Також архіпастир привітали з Днем народження головного ініціатора народження Української Церкви в Мотижині  Олександра Григоровича.

Після відправи владика Олександр відслужив панахиду за вбитими й закатованими під час російської окупації мотижинцями, та всіма, хто безвинно постраждав і прийняв кончину від безбожної радянської влади. Нагадаємо, що у третю неділю травня в Україні вшановується пам’ять жертв політичних репресій.

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!