Клірики єпархії взяли участь в заході «Молитва за Україну», присвяченому 1034-й річниці Хрещення Руси-України

Клірики єпархії взяли участь в заході «Молитва за Україну», присвяченому 1034-й річниці Хрещення Руси-України

1 серпня, з благословення митрополита Переяславського і Вишневського Олександра, клірики Переяславсько-Вишневської єпархії протоієреї Андрій Дудченко та Валерій Жигуц взяли участь в заході «Молитва за Україну», присвяченому 1034-й річниці Хрещення Руси-України, що відбувся в храмі в ім'я святого апостола Андрія Первозваного у м. Буча.

У заході взяв участь Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Епіфаній, представники Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій, настоятель місцевого храму протоієрей Андрій Галавін, капелани та священнослужителі Православної Церкви України, голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба, очільник Гостомеля Сергій Борисюк, міський голова Бучі Анатолій Федорук та жителі Бучанської міської територіальної громади.

Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній підніс молитву до Господа за Україну та звернувся до учасників заходу із першосвятительським словом.

На заході співали квартет солістів Народної хорової капели ім. П. Чубинського та народний артист України Тарас Компаніченко.

Після молитов поклали квіти до хреста, встановленого на місці масового поховання (братської могили) невинно вбитих мешканців Бучі.

 

Фото прес-служби Православної Церкви України

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!