БОБРИК. Керуючий єпархією очолив престольне свято Феодосіївського приділу Вознесенського храму

БОБРИК. Керуючий єпархією очолив престольне свято Феодосіївського приділу Вознесенського храму

22 вересня, у день віднайдення та перенесення мощів прп. Феодосія Чернігівського, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відвідав парафію на честь Вознесіння Господнього у селі Бобрик Броварського р-ну, де звершив Божественну літургію у Свято-Феодосіївському теплому приділі.

Нагадаємо, що цей приділ владика Олександр освятив з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана; +2014) у 2008 році.

За Літургією Його Високопреосвященству співслужив настоятель парафії архімандрит Іоан Шевченко.

На службі також молилися: голова Виликодимерської ОТГ Анатолій Бочкарьов, директор ТОВ "Іверія Агро" Олександр Фещун, а також староста села Бобрик Микола Литвин.

За богослужінням пролунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.

Наприкінці відправи митрополит Олександр привітав отця-настоятеля та парафіян з престольним святом, та розповів про святительські труди святого Феодосія Чернігівського і його молитовне заступництво над Україною та українським народом. На молитовну згадку про відвідання громади владика передав парафіянам образ святителя Іоана Золотоуста з часткою мощів, а також подарував Богослужбове Євангеліє українською мовою.

Керуючий єпархією вручив архімандриту Іоану указ про прийняття Вознесенської парафії до складу Переяславсько-Вишневської єпархії.

***

5 березня 2022 року російські війська обстріляли село 6 ракетами, одна з них влучила у церкву. За пів години після завершення богослужіння снаряд влучив у дах храму і розірвався в його центральній частині. Внаслідок цього були посічені стіни та іконостас. 21 липня було розпочато ремонт даху храму. Через брак коштів роботи по ремонту даху наразі зупинили. Для розрахунку з робітниками і закупівлю матеріалів парафії конче необхідно заплатити 110 000 гривень, яких у громади немає. Реквізити для допомоги на ремонт пошкодженої церкви >>>

 

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!