Керуючий Переяславсько-Вишневської єпархії зустрівся з Протоепістатом Гори Афон та вклонився чудотворному образу «Достойно є»

Керуючий Переяславсько-Вишневською єпархією зустрівся з Протоепістатом Гори Афон та вклонився чудотворному образу «Достойно є»

8 жовтня митрополит Переяславський і Вишневський Олександр та супроводжуючі його паломники в священному сані та миряни відвідали Святий Кинот у столиці Афону Кар'єсі, що є адміністративним центром Святої гори. Паломників з України люб'язно прийняли члени Священної Епістасії - очільники виконавчої влади Афону, на чолі з Протоепістатом Христофором Іверським.

Спілкування тривало понад дві години. Старець Христофор виявив неабияку зацікавлення ситуацією в Україні, подіями війни та міжюрисдикційних відносин церков в Україні. Протоепістат зазначив, що бракує об'єктивної інформації від Православної Церкви України, натомість у грецькому церковному інфопросторі сильно присутні джерела російської пропоганди.

На завершення зустрічі отець Христофор висловив підтримку українському духовенству та побажав Україні настання справедливого миру.

Після прийому і тривалої бесіди прочани звершили молитву в Успенському соборі Протату - головному храмі Святої Гори, де вклонилися чудотворній іконі Пресвятої Богородиці "Достойно є".

 

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!