ГРЕЦІЯ. Переяславсько-Вишневській єпархії передано частину мощів святого Каллініка Едеського

ГРЕЦІЯ. Переяславсько-Вишневській єпархії передано частину мощів новоканонізованого святого - Каллініка Едеського

10 жовтня, перебуваючи з паломницькою поїздкою у Греції, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відвідав Едеську митрополію, де мав зустріч з митрополитом Едеським, Пелльським та Альмопійським Йоїлем.

У дар Переяславсько-Вишневській єпархії митрополит Йоїль передав частину мощів святителя Каллініка Едеського (+1984). Святий Каллінік керував Едеською єпархією протягом 17 років, в цей час вона пережила період розквіту. Цього подвижника Константинопольська Православна Церква канонізувала 23 червня 2020 року. До речі, минулого року владика Йоїль освятив перший в єпархії храм в ім’я цього святого.

На молитовну згадку про зустріч митрополит Олександр подарував митрополиту Йоїлю образ преподобних Іова та Амфілохія Почаївських з частками мощів та панагію.

Потому митрополит Олександр відвідав кафедральний собор Едеси, де молитовно вклонився святиням.

***

Того ж дня митрополит Олександр в місті Яниця мав зустріч з митрополитом Анейським Макарієм, який був дотичним до надання Томосу про автокефалію Православній Церкві України. Митрополит Макарій активно долучився до закладення документальної бази, що і стало невід‘ємною частиною утворення Помісної Церкви в Україні. Владика Олександр висловив слова співчуття владиці Макарію з приводу смерті його сестри; ієрархи  відслужили заупокійну літію на могилі новопредставленої.
 

 

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!