ХУТІР ЯСНИЙ. Керуючий єпархією очолив престольне свято монастиря святителя Нектарія Егінського

ХУТІР ЯСНИЙ. Керуючий єпархією очолив престольне свято монастиря святителя Нектарія Егінського

22 листопада, у день пам’яті святителя Нектарія Егінського, чоловічий монастир Переяславсько-Вишневської єпархії, що присвячено саме цьому святому, відзначає престольне свято.

Обитель святителя Нектарія розташована в селищі Хутір Ясний, неподалік Києва. Вона заснована рішенням Священного Синоду ПЦУ 27 липня 2019 року. 2020 року була збудована дерев'яна монастирська церква на честь небесного покровителя, яку освятив Блаженніший Митрополит Епіфаній у співслужінні собору ієрархів Православної Церкви України.

Божественну літургію у день престольного свята у теплій Спасо-Преображенській церкві монастиря очолив митрополит Переяславський і Вишневський Олександр у спіслужінні братія обителі, духівництва єпархії у священному сані.

Після традиційного славлення святителю Нектарію Егінському владика Олександр привітав присутніх з престольним святом монастиря, а його насельника – схиієромонаха Нектарія Савченка - ще й з днем тезоіменитства.

У Греції, де жив святитель Нектарій Егінський, сьогодні немає храму або каплиці, де не було б ікони або фотографії цього святого. Серед сучасних грецьких святих він – найвідоміший і найулюбленіший. Маленький острів Егіна, де жив угодник Божий, розташований в Егейському морі недалеко від Афін. Духовним центром острова є монастир святителя Нектарія, де покояться його чесні мощі. Безліч людей їдуть сюди в гості до святителя Нектарія – хтось з проханнями, а хтось із вдячністю. Святий часто являється людям, які ніколи раніше про нього не чули - зцілює і втішає, дає поради. «Для святого Нектарія немає нічого невиліковного», - кажуть місцеві жителі.

 

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!