На міжнародній конференції у США клірик єпархії доповів про церковну ситуацію в Україні

 Клірик єпархії доповів про церковну ситуацію в Україні на конференції у Вашингтоні

17-20 червня у Вашингтоні відбулася XXIII міжнародна екуменічна богословська конференція Orientale Lumen на тему “Одне місто – один єпископ”. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія і митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра в роботі форуму взяв участь клірик Преображенського собору м. Києва протоієрей Андрій Дудченко, який виступив з доповіддю про ситуацію в українському Православ’ї.

Прот. Андрій розповів, зокрема, про непростий шлях Церкви в Україні до канонічної автокефалії, про те, як відбувається приєднання громад до Православної Церкви України і про агресивний спротив цьому процесу з боку деяких політичних сил та УПЦ МП, про ініціативи щодо оновлення церковного життя, які виникають в громадянському суспільстві тощо. Доповідь викликала жваве обговорення між учасниками конференції.

В роботі богословської конференції взяли участь архієпископ УКГЦ в Філадельфії Борис Гудзяк, колишній ректор православної Свято-Володимирської семінарії в Нью-Йорку протоієрей Джон Еріксон, представник Папської ради зі сприяння християнській єдності священик Якінф Дестівель, викладач Київської греко-католицької семінарії диякон Даниїл Галадза, католицькі богослови Адам де Віль і Анастасія Вуден.

Конференція Orientale Lumen проходить щороку у Вашингтоні впродовж останніх 23 років з ініціативи Джека Фігеля. Інколи організатори збирають подібні форуми в Константинополі та інших країнах. Цей форум є всесвітньо відомим майданчиком для неформального діалогу католицьких, греко-католицьких і православних богословів. Свого часу вагомий внесок в організацію і проведення конференції вносили архієпископ Всеволод Майданський, архімандрит Роберт Тафт тощо.

 

Клірик єпархії доповів про церковну ситуацію в Україні на конференції у Вашингтоні

Клірик єпархії доповів про церковну ситуацію в Україні на конференції у Вашингтоні