Митрополит Олександр взяв участь в першому у 2023 році засіданні Поважної Ради Ордену Святого Пантелеймона

Митрополит Олександр взяв участь в першому у 2023 році засіданні Поважної Ради Ордену Святого Пантелеймона

17 січня у конференц-залі на території комплексу Патріаршого собору Воскресіння Христового Української Греко-Католицької Церкви відбулося перше у новому 2023 році засідання Поважної Ради Відзнаки за професіоналізм та милосердя "Орден Святого Пантелеймона".

Робота пройшла під головуванням Василя Князевича (Міністр охорони здоров’я 2007-2010). Нагадаємо, що митрополит Переяславський і Вишневський Олександр бере участь у роботі Поважної Ради з 2019 року.

У подяку за гостинність митрополит Олександр та Василь Князевич подарували Предстоятелю УГКЦ Блаженнішому Святославу (Шевчуку) ікону апостола Андрія Первозванного з часткою мощів. Дякуючи за дарунок, Владика Святослав зазначив, що апостол Андрій є великим святим для Української столиці і запевнив, що цей образ особливо шануватиметься громадою собору.

Перед початком члени Поважної Ради оглянули собор та помолилися за упокій Предстоятеля УГКЦ Верховного Архієпископа Любомира (Гузара; +2017) біля його могили у крипті храму.

***

Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я та має професійно-фахову спрямованість. Вона традиційно вручається тим, хто має видатні особисті заслуги в галузі охорони здоров’я та медичної науки, в благодійній, гуманістичній та громадській діяльності. Відзнака була погоджена та благословенна Предстоятелями трьох найбільших християнських Церков України.

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!