Керуючий єпархією вперше відвідав Успенську парафію у Тарасівці

Керуючий єпархією вперше відвідав Успенську парафію у Тарасівці

26 січня митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відвідав парафію на честь Успіння Пресвятої Богородиці у селі Тарасівка Фастівського району Київської області.

Перед початком митрополит Олександр передав настоятелю храму ієромонаху Кипріану Хімяку антимінс та Богослужбове Євангеліє українською мовою.

Оскільки нині триває свято Богоявлення, на яке воду на парафії не освячували, Архіпастир звершив Велике освячення води, а також відслужив заупокійну літію за полеглими оборонцями Батьківщини та загиблими мирними жителями.

Митрополит Олександр привітав громаду з рішенням приєднатися до Помісної Української Православної Церкви та побажав всім Божої допомоги. Кожному парафіянину владика благословив образок святителя Миколая Чудотворця – копію ікони з робочого кабінету Блаженнішого Митрополита Володимира.

Свято-Успенська парафія у Тарасівці, що поблизу міста Боярка, була прийнята до складу Переяславсько-Вишневської єпархії 27 серпня 2022 року. А 22 січня у парафіяльній церкві звершили першу після приєднання Божественну літургію.

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!